OOG IN OOG MET VERLIES

Een aanbod voor iedereen die te maken heeft met verlies in zijn leven. In je gezin, met je partner, binnen je vriendenkring of op de werkvloer. We helpen je de gesproken en ongesproken taal van verlies verstaan, in verbinding met jezelf en je omgeving. Omdat rouwen al ingewikkeld genoeg is. We ontmoeten je graag en helpen je op weg als het even niet meer lukt.BEGRIJPEN EN JE BEGREPEN VOELEN

Verbinding (her)vinden


Deze dag is bedoeld voor duo’s: iemand in rouw én een persoon die hij/zij meeneemt. Of het verlies kort of langer geleden is, niet zelden voelen mensen in rouw zich onbegrepen en eenzaam. Mogelijk geldt dat voor jou ook. Je neemt naar deze dag een ‘belangrijke ander’ mee met wie je in gesprek en verbinding wil gaan over het verlies en de rouw. Wat doe en voel je zelf, wat doet dat met de ander en hoe doe je het samen? Wie neem jij mee? Je vader, moeder, broer, zus, zoon, dochter, vriend(in), collega of buurvrouw? Iedereen is welkom.


Lees meer


RELATIONELE ROUW

Als verlies je relatie binnendringt


Deze dag is bedoeld voor paren: geliefden die kort of langer geleden een verlies hebben meegemaakt. Opeens is alles anders. Hoe blijf je dan in verbinding? Je bent nog steeds elkaars geliefden, maar door een ingrijpend verlies is jullie relatie veranderd. Wij nodigen jullie uit. Samen. Om stil te staan bij jullie verlies en rouw. Om niet in eenzaamheid, maar gezamenlijk in beweging te komen en het verlies te integreren in jullie leven. De liefde als voorkant van rouw.


Lees meer


VERBORGEN VERDRIET

Aandacht voor rouw bij jongeren


Een prikkelend programma voor scholen, zodat leerlingen zich welkom voelen met zichzelf en hun verdriet. We werken interactief met leerlingen, school en ouders voor een verbindende samenwerking in deze driehoek. Om iedereen bewust te maken én te ondersteunen bij thema's van verlies, rouw en veerkracht bij jongeren. Gezamenlijke bereidheid om te kijken naar de leerling achter het masker, zodat Verborgen Verdriet zichtbaar mag worden.


Lees meer


BLIJF JIJ?

Rouw op de werkvloer


Rouwarbeid is hard werken. 'Blijf Jij?' is een open inschrijving of een zorgvuldig aanbod op maat voor bedrijven, voor medewerkers, teams en leidinggevenden. Waar loop je als organisatie tegen aan? Welke plek krijgt verlies en rouw en hoe geef je dat vorm? Hoe ondersteun je een collega of elkaar als je te maken krijgt met groot verlies? Wat is helpend en hoe draag je begripvol bij aan gezond herstel? Een meerwaarde voor de organisatie én de medewerker. Ruimte geven aan verlies helpt iedereen verder.


Lees meer


'SPREKEN IS ZILVER, ...'

Lezingen, workshops en trainingen


Interactief, ervaringsgericht én op maat gemaakt: een lezing, workshop of een (meerdaagse) training. Wil je een team medewerkers of vrijwilligers vertrouwder maken met het thema rouw en verlies? Ben je leerkracht, pedagogisch medewerker, medewerker in de zorg of uitvaartverzorger? Wil je het onderwerp anderszins op de kaart zetten? Laat het ons weten, we denken graag met je mee.Lees meerDE WERKPLAATS

Oog in oog met jezelf


De Werkplaats is een jaartraining voor iedereen die op persoonlijk en/of professioneel vlak (weer) vastloopt. Wil je veranderen, maar weet je niet hoe? Loop je hetzelfde patroon in denken of doen? Wil je het nu echt anders? Ben je bereid jezelf onder ogen te komen met alles wat je (niet) voelt? Stoei en groei dan in de Werkplaats: een intensief ervaringstraject dat je helpt vol veerkracht en vertrouwen je weg te vervolgen. Je wilt werkelijk verbonden zijn met jezelf en de ander. Je komt tevoorschijn in kwetsbaarheid, voorbij de schaamte. Er is volop aandacht voor persoonlijke thema's en groepswerk.

Lees meer

Je moet het wel zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen