CENTRUM

We zijn een centrum voor iedereen die bereid is verlies in de ogen te kijken.

Hoe tref je jezelf en de ander dan aan? Oog in oog met je pijn en wanhoop, je eenzaamheid en machteloosheid. Hoe beweeg jij als je je eigen centrum (even) kwijt bent? En hoe (her)vind je dat dan weer?

Met trainingen, workshops en lezingen verkennen we individuele en gezamenlijke rouwprocessen. We zetten deelnemers letterlijk en figuurlijk in beweging. Een liefdevolle en soms bitterzoete confrontatie met onze rouw. Vanuit de overtuiging dat we het daarmee de aandacht geven die het nodig heeft.


DUO

We werken als duo: Henri en Margot. Wij geloven in de meerwaarde hiervan.

We brengen mannen- en vrouwenenergie in en onze persoonlijke ervaringen met verlies en trauma en gezamenlijke expertise als rouwtherapeuten. Een krachtige combinatie.

We prikkelen onszelf, elkaar en onze deelnemers door niets uit de weg te gaan. Humor, kwetsbaarheid, eerlijkheid en professionaliteit kenmerken onze samenwerking.

We ontmoeten jou graag.

Henri Heijink

Rouw- en verliestherapeut en trainer


Vader van vier en de oudste van vijf. De natuur inspireert en is ook hulpbron. Gepassioneerd fietser, vindt rust langs het water en in de bergen. Laadt zich op en laat zich raken door (live) muziek. Kan goed alleen, is liever met de ander. Het leven is een ontdekkingsreis.

Zeer ruime ervaring als trainer en begeleider in de gezondheidszorg en in het sociale domein, met volwassenen en teams. Een brede persoonlijke en professionele ontwikkeling in onder andere: transactionele analyse, lichaamswerk, systemisch werken en omgaan met verlies. Vele jaren lid van een mannengroep, krachtig en kwetsbaar. Begeleidt graag mannen die te maken hebben met rouw en verlies. Er is niks te 'fixen'.

'...Ik zet anderen graag stil én ook in beweging. Het is een uitdaging te komen tot een echte ontmoeting. Ik nodig mannen uit zichtbaar te worden, durf te rouwen! Als er geen woorden zijn fluistert of spreekt ons lijf. Verstillen en vertragen is waardevol. Ik wil van betekenis zijn bij (levend) verlies en rouw, met name in gezinnen. Het is iets dat groter is dan onszelf. Het is ook wat het is.'

De stijl van Henri: puur, nuchter, kalm, liefdevol, prikkelend en toegewijd.

Margot van Rijn

Rouw- en verliestherapeut en trainer

 

Moeder van twee en de derde van vier. Liefhebber van muziek, hardlopen en fietsen. Vindt vrijheid en rust in de natuur. Wordt blij van kleur en zon. Laat haar hart graag spreken en viert het leven zowel uitbundig als in stilte.

Eigenaar van goedlopende praktijk voor rouw- en verliestherapie waar kinderen, jongeren en gezinnen terecht kunnen. Heeft al vele workshops, trainingen en lezingen over rouw en verlies gegeven aan professionals en andere geïnteresseerden. Is als nabestaande van zelfdoding persoonlijk begaan en professioneel nauw betrokken bij dit thema. Maakt zich hard voor openheid over dit onderwerp.

‘…Ik geloof in de kracht van kwetsbaarheid. Met geduld en rust blijf ik nabij, zodat de ander kan luisteren naar wat van binnenuit verteld wil worden. Ik ben een veilige getuige en nodig je uit te voelen en te delen. Ook het rauwe en donkere is welkom. Vlak naast de pijn ligt de liefde. Ik hoop mensen te verbinden met zichzelf en elkaar. Want samen is minder alleen.’

De stijl van Margot: sensitief, zachte kracht, oprecht, kwetsbaar, openhartig en eigen-wijs.